About

Al 55 jaar heb ik mij bezig gehouden met de stamboom van mijn moeders familie, de familie Boudestein.
Als jongetje van 8 jaar, in 1963,  kreeg ik op school les over de geschiedenis van onze koninklijke familie, in het kader van 150 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Wij tekenden ook een stamboom en voorzagen die van foto’s die we knipten uit allerlei tijdschriften.
Ik begon mij daardoor af te vragen hoe de geschiedenis van mijn familie in elkaar zat en begon mijn opa Boudestein – ik had geen opa Van Rooijen meer, dus Boudestein laag voor de hand – te vragen naar zijn familie. Opa wist heel veel en vertelde en ik schreef alles op.
Het was de aanzet tot een jarenlange zoektocht naar de geschiedenis van deze familie.  Nu ik op leeftijd ben wil ik graag al mijn gegevens met belangstellenden delen.

4 antwoorden op “About”

 1. Beste Frans,

  Krijn van Dijk uit De Lier gaf mij een stuk m.b.t. de inning van ‘weekgeld’of ‘weekpenning’ , geheven eind mei 1573. Jouw naam wordt daarin genoemd. Niet vermeld worden de plaatsen (archiefnrs.) waar deze informatie in het archief van de Staten van Holland na 1572 berust. Ik ben historicus en doe onderzoek naar de gevolgen van de oorlog in de periode 1572-1574 in de omgeving van Delft. Zou je mij op het spoor willen zetten..
  Dank voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Jacques Moerman

  1. Beste Jacques,
   Ik zie nu pas een berichtje dat je op mijn website in wording hebt geplaatst over het weekgeld. Weet je het inmiddels, of zal ik nog even gaan zoeken? Als je Ronald van der Spiegel kent, dan kan je het hem ook vragen. Wij hebben er samen aan gewerkt.

 2. Ik ben bezig met een boekje over de familie Wientjes. Ook uw nr. 95 Anna Maria Angelina Wijntjes behoort tot deze familie. Kunt u mij doorgeven waar ik de DTB van Werth kan vinden?

  Vriendelijke groeten,

  Ar Stramrood

  1. Geachte heer Stramrood,
   Ik zal het gauw eens proberen na te gaan. Mijn e-mailadres is fjvr@ziggo.nl. Dat is een betere manier om contact verder te onderhouden.
   Vriendelijke groet,
   Frans van Rooijen
   Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *